5 saker att göra när det inte nappar

Oavsett vilken typ av fiske man sysslar med uppstår det ofta tillfällen då det inte nappar. Att ha tålamod är en fiskares främsta egenskap, men ibland kan det där tålamodet vara förbrukat och då gäller det att sysselsätta sig med något medan man väntar på att fisken ska dyka upp.

Hantera den uteblivna fiskelyckan professionellt

Orsakerna till varför det inte nappar kan vara många, alltifrån att man har fel bete till att fisken helt enkelt inte är just där man befinner sig. I det läget brukar man prova att fiska någon annanstans, men även den mest erfarne fiskaren kan till slut tappa tålamodet om det inte nappar. Då kan man låta betet ligga i medan man gör något annat, som exempelvis:

  • Läsa en bok. Att meta innebär mestadels att vänta på att fisken ska nappa på betet. Då kan en bok vara ett bra tidsfördriv.
  • Använda en kikare för fågelskådning. Har man tur får man se en ormvråk eller havsörn som man kan kika på.
  • Lösa ett korsord. I de flesta situationer är korsord ett bra tidsfördriv.
  • Lyssna på podd. En podd tar inte uppmärksamheten från metspöt som exempelvis en film gör. Men använd hörlurar så inte fisken blir skrämd.
  • Öva sig på mindfulness. Människor idag har svårt för att slappna av och finna glädje i en miljö med tystnad och stiltje. Därför kan fisketuren vara en perfekt tid att öva sig på det och lära sig att trivas med ett lugnare tempo. Det är viktigt att kunna känna harmoni med lugnet för att kunna hantera stress bättre.