Att fiska på semestern

Nu är det många med ett intresse för fiske som kombinerar detta med semestern. I det fallet kan det även på det perfekta sättet gå att kombinera ditt eget intresse med den övriga famFishing holidayiljen. Genom att åka på semester till varmare länder kommer du genast vid intresset av fiske att se massor av trevliga dagsturer gällande detta. Det kan vara allt från turer som innebär kombinationer av snorkling, dykning och då även chanserna till bra fiske. Här finns det även de båtturer som enbart rör fiske och då kan du välja mellan vanligt fiske eller djuphavsfiske. Detta är också de perfekta turerna för hela familjen, där det knappast finns någon som tackar nej till en trevlig båttur med möjligheter till både bad och solgäddor på däcket.

På så sätt kan familjen få mycket solgäddor medan det är du som kommer att stå för den ätbara fisken. Ibland är det naturligtvis även så att du kommer att fiska för sportens skull och då kommer du att ge tillbaka fisken till vattnet på precis samma sätt som färgen försvinner efter de många solgäddorna för den övriga familjen. Du kan också vara den som enbart far på en fiskesemester på egen hand, eller tillsammans med andra vänner med samma intresse.

I det fallet är ni koncentrerade på fiske och det blir inte mycket tal om att bada och sola. Här åker ni förmodligen inte så långt heller, utan har god koll på den bästa svenska och eventuellt norska fiskevatten som finns. Går resan till norra delarna av Sverige kommer det förmodligen att gälla mest flugfiske och är det så att det är Norge som gäller kommer naturligtvis flugfiske att vara ett populärt inslag där också. Är det laxfiske det handlar om är det dock dags att ta fram kastspöet som blir det bästa redskapet för detta.