Flugfiska i Kanada

Har du någon gång drömt om att åka iväg utomlands till något av världens bästa fiskevatten och stå där vid vattnet och kasta ditt spö? Varför inte göra slag i saken innan det är för sent? En resa blir ett minne för livet och något du alltid kommer att bära med dig. Fisken, naturen, folket du träffar och de irriterande myggen. Oförglömligt med andra ord.

En resa till natursköna Kanada är säkert vad många drömmer om men aldrig ser till att förverkliga. Du har kanske sett storslagna naturscener på film och önskat att det var du som stod där i vattenbrynet med vadarstövlarna, eller du som satt vid lägerelden och drack ditt kaffe och åt din smörgås. Gör slag i saken! Du kan finansiera dina drömmars resa genom att gå in på https://www.zmarta.se/ och se till att det blir verklighet. Zmarta hjälper dig med det ekonomiska genom bra lånevillkor.

Paketresor

Det finns paketresor att köpa om du vill göra det enkelt för dig och slippa jaga efter fiskeställena på egen hand. Tänk på att det inte finns någon allemansrätt utomlands på samma sätt som det gör i Sverige, och att det oftast krävs fiskekort och markägarens tillstånd, om det inte är allmän skog. Därför kan det helt enkelt vara enklare att beställa en paketresa där allt fixas på plats och med en fiskeguide som vet vilka ställen som är bra. Du får oftast ta dig till Kanada själv, men väl där ingår flera dagars fisketur med kost och logi, guide och bland de bästa fiskevattnen i världen. Beroende på resans karaktär bor du antingen i ett läger, i tält eller i en liten stuga. Du har dessutom flera dagar på dig att bekanta dig med de kanadensiska vattnen.

Varför Kanada?

Just Kanada har stora och så gott som orörda markområden, nästan som den sista vildmarken. Det finns både varg och björn, och längre norrut finns det även isbjörn vissa delar av året. Kanada ruvar fortfarande på många hemligheter tack vare sin orörda vildmark och så sent som förra året, 2018, hittades en ny hemlighet. En gigantisk grotta med en mynning som är 100 meter lång, 60 meter bred och med ett djup på 135 meter. Det innebär att det säkert fortfarande finns ett och annat oupptäckt guldställe för flugfiske. Du har bra möjligheter för steelhead, kungslax och även silverlax. Den största kungslaxen som fångats i Skeena River i nordvästra Kanada med spö vägde 48 kilo, så det finns en och annan jätte i vattendragen där.

Bagage och incheckning

När du ska på fiskeresa kanske du föredrar att ha dina egna grejer med dig. Det gäller att hålla koll på vilka regler som gäller för din fiskeutrustning. För säkerhets skull så använd en tub eller en bit oanvänt avloppsrör av PVC som du sätter igen ändarna på och förvarar dina fiskegrejer i. Checka in bagaget och hämta ut det efter flighten, undvik fiskegrejer inne i kabinen.