Förberedelser för en lyckad fiskesemester

Med rätt förberedelser kan ni få en riktigt trevlig fiskesemester, oavsett om ni önskar att campa eller hyra stuga. Checklista och efterforskningar är rekommenderat för samtliga semestertyper. Behövs guidning för grundläggande saker inom flugfiske är exempelvis hemsidor likt Sportfiskarnas en bra start på ert fiskeäventyr.

Små tillbehör med stor betydelse

Välj fiskevatten, spö och kläder med omsorg. Men även de små tillbehören är av stor vikt. Med en liten checklista behöver varken huvudvärk eller sår stoppa er.

  • Plåster i olika storlekar alternativt på rulle
  • Bandage och tejp
  • Huvudvärkstabletter
  • Förkylningsmedel
  • Mygg- och fästingmedel
  • Handsprit

Varför de sakerna?

Plåster i olika storlekar alternativt plåster man klipper är väldigt användbart. Det kan gälla sår på fingrarna eller skoskav, alla sår försvårar ens rörlighet och även humöret.

Bandage och tejp. Om ett större sår eller en stukning uppstår hjälper inte enbart plåster. Om man bandagerar kan en stukad fot bli bättre fortare. Kolla in till exempel [1177:s råd :https://www.1177.se/olyckor–skador/skador-pa-hander-och-fotter/stukad-fot/] vid stukningar.

Huvudvärkstabletter eftersom de är en räddare i nöden. Trots att man kanske inte får huvudvärk i vanliga fall kan det komma under semestern. Med några tabletter med sig behöver man endast 30 min och sedan är värken oftast borta. Även ledvärk med mera hjälps av värktabletter.

Förkylningsmedel kan ge er den extra knuff mot förfriskningen som behövs. Medel likt kanjang lindrar de vanliga symptomen. Snorig näsa, trötthet och liknande drar ner glädjen mycket. Med Kan Jang lindras det värsta och ni kan fortsätta jakten på fiskarna. Fakta om medlet finns tillgängligt på Läkemedelsverkets hemsida.

Mygg- och fästingmedel för att förebygga bett. Flugfiske har många gånger tillhörande insekter och de kan tyvärr förstöra stämningen. Fästingbett kan dessutom vara farligt vilket gör det extra viktigt med skydd.

Handsprit för att hålla händerna rena. Dock finns vattendrag med god kompetens för att tvätta händer. Men då ni vandrar till eller från fiskestället kan det behövas. Det finns att köpa i olika storlekar, precis som Kan Jang. Perfekt för att påverka packningens vikt.

Var miljösmart på semestern

Vår natur behöver vår hjälp och vi alla kan bidra till en bättre miljö. På sidor som Naturskyddsföreningens hemsida finns det bra tips och råd på vad vi kan göra. Om vi alla hjälper till kan våra barnbarn också njuta av fiskesemestrar när de har växt upp.

För att sammanfatta

En fiskesemester kan ge minnen för livet, både bra och de mindre bra. Låt de mindre bra minnena bli just mindre med goda förberedelser. Läs för att suga upp så mycket kunskap som möjligt inför er resa.

Ska ni campa så läs om vanliga fallgropar men även bra tips från någon erfaren person. Fiskevattnets bästa ställen är också en bra sak att läsa sig till. Istället för att leta efter de bästa ställena själva kan ni söka efter information på internet.

Alla aspekter kan man läsa om och därmed ges de bästa förutsättningarna till en lyckad fiskesemester.