Mete eller flugfiske

Du som fiskar regelbundet eller sporadiskt vet säkert att det finns många olika sätt att fiska på. Här finns det mete som är något som alla känner till även utan att vara intresserad av fiske. Detta är något som alla kan utföra utan att ha några som helst förkunskaper. Det enda som kan vara det som gör att du inte vill utföra detta är avsaknaden av intresse eller att du helt enkelt inte gillar att hantera masken du oftast metar med. Om allt är helt okej för dig som metar kan detta vara ett mycket avkopplande tidsfördriv som gör att du får krafterna åter för flera hektiska dagar på jobbet.

För alla de som åker iväg och fiskar handTo fish with the flylar det kanske inte om mete, utan här är det uppåt i Sverige mycket intresse för fiske med kastspö och fluga. Detta är kanske de mest vanliga sätten att fiska för alla, och för sportfiskaren är det många gånger flugfiske som gäller då detta anses vara mera intressant. Att fiska med fluga brukar också anses som det professionella sättet att fiska ur alla sportfiskares synvinkel. Kanske är det för att just flugfiske kräver en teknik som inte alla kan lära sig att bemästra.

När du sedan åker långväga för att få ditt behov av att fiska och de äventyr som detta kan ge, är det inte så mycket mete som gäller och inte heller flugfiske om du inte valt att åka till Norge. Här gäller det då alla de asiatiska resor och medelhavsresor med bra fiske. I dessa fall handlar det nästan alltid om att använda ett kastspö. Det kan vara gällande fiske från land eller så är det en båttur med djuphavsfiske som står på schemat. För gemene man och kvinna som bara fiskar sporadiskt kan det dock vara mete som är det som gäller.