Starta företag inom flugfiske

Att komma ut på havet eller ut i naturen för att fiska är en sådan sak som ger många personer lite extra ro i själen. Det ger avslappning och att stå där och kasta gör att man får koncentrera sig på annat ett tag. När det gäller flugfiske är det många som tycker att det verkar svårt. Att starta upp ett företag som ordnar fisketurer och lär ut fisket kan alltså vara en bra idé. Vad bör man tänka på?

Ekonomi i företaget

När man först startar upp ett företag är ekonomin inte alltid så god. Om man ska hålla på med flugfiske kanske man behöver skaffa mark att fiska på, en båt, fiskespön och en del annat. Det kan alltså finnas en hel del investeringar man måste göra innan företaget fått sina första kunder. Då kan ett alternativ vara att ta ett företagslån via Capcito för att täcka upp för de första utgifterna. Då kan man sedan i lugn takt betala av på kostnaderna under tiden man samlar på sig kunder och skaffar inkomster.

Guidade fisketurer

Om man har bra fiskevatten kan ett alternativ vara att man ordnar guidade fisketurer. Man behöver då inte ha med fiskespön eller lära ut fisket utan det kan finnas krav på deltagarna att de redan ska veta hur flugfiske går till. Man kan sedan dela med sig av lite tips om man vill. Turen går dock i huvudsak ut på att de som vill fiska får följa med till olika fiskevatten och där guidas de kring var fisken brukar befinna sig, vilka fiskearter som finns och så vidare.

Hur många fiskar får tas upp?

Om man har ett fiskeföretag och har guidade turer med mera kan det vara klokt att ta reda på hur många fiskar som får eller bör tas upp. Kanske får man hålla sig till en per fiskare, eller så får alla fiskar helt enkelt släppas tillbaka igen.

Var får man flugfiska?

Om man har en egen sjö på sin mark kan man i de flesta fall själv bestämma om flugfiske får förekomma. Om man däremot fiskar på andras vatten kan det vara klokt att undersöka om man får fiska med fluga. Ibland är det nämligen inte tillåtet av olika skäl.

Hitta kunder

För att hitta kunder är det klokt att annonsera i fisketidningar, lokaltidningar och på sociala medier. Då kan man ganska snart finna andra som är intresserade och som kanske inte har tillgång till några vatten att fiska i. Många fiskare är inte intresserade av att ta upp fisken utan de vill bara komma ut, prata lite och sedan uppleva lugnet som så ofta finns kring olika typer av vattendrag runt om i Sverige.