Välj elbolag som sparar fiskevattnet

Nu har du möjlighet att välja billig el som också sparar fiskevattnen. Du kan själv välja rätt pris och om du vill satsa på vindkraft eller vattenkraft. Är du intresserad av flugfiske kanske du vill behålla dessa vatten fridfulla och orörda – genom dina val kan du påverka det.

Välj billig el

Vilket elavtal är det billigaste? Det är en högaktuell fråga nu när elpriserna går upp, men det är också en klurig fråga och du måste räkna ut detta själv. Elbolagen höjer och sänker priserna – även om det mestadels är höjningar just nu – och det är svårt att säga vem som ger bäst pris över tid. Oftast varierar din kostnad för el från månad till månad, och ett rörligt avtal kan vara bra om man vill ha billigare el under sommaren. Detta är naturligtvis individuellt.

Det vanligaste är att du kan välja mellan rörligt elavtal, ett mixat eller ett fast avtal där du binder upp dig för avtalet till en fast kostnad under en viss tid. Det rörliga avtalet gör att din kostnad varierar. Ett mixavtal innebär hälften av varje vilket kanske inte är så dumt, men det är mycket svårt att säga vad som är bäst. Du kan också välja varifrån din energi ska komma, och det är här du aktivt kan påverka om vattendrag ska byggas ut eller inte.

Jämför elpriser

Hur får du en bra överblick över elpriser?

På BytElbolag.se finns alla verktyg du behöver för att se var du kan få billig el – och du kan titta på statistik över rörligt och fast pris. Det kan vara bra att se vad de olika alternativen kostat över längre perioder. Sajten har både recensioner och information och är en av de allra bästa jämförelsesajterna för el. BytElbolag.se är helt oberoende och uppdaterar löpande sidans innehåll för att kunna svara på alla frågor när man ska välja elavtal.

Grön el

De flesta av elbolagen erbjuder miljövänlig el, så kallad grön el. Miljön är en alltmer uppmärksammad fråga, såpass att den till och med styr människors val, vilket är bra inför framtiden. Värna om miljön och välj miljövanlig el, det kostar inte mer. Du kan välja mellan olika klimatsmarta energikällor som exempelvis vindkraft, solenergi och vattenkraft.

Vilket elavtal som är billigast beror på din individuella situation. Det finns flera superbra tips på BytElbolag.se och ett är att titta på din tidigare elförbrukning och utgå ifrån den. Om du använder mycket el på vintern och lite på sommaren kan du räkna ut snittet och se om det kan löna sig att istället ha fast pris hela året.

Elpriskollen hjälper dig

Energimarknadsinspektionen har en elpriskoll, det är en tjänst som är länkad från BytElbolag.se. .Med denna tjänst kan du göra en egen kalkyl utifrån din specifika situation.